نگار طاهونچی | شهرآرانیوز؛ فیلم سینمایی «پدرانمان» به نویسندگی و کارگردانی محمد قنبری و تهیه کنندگی ابوالفضل عسگری این روزها در شهر مشهد مراحل تولید خود را میگذرانند. مهدی امینی خواه، ابوالفضل عسگری، محمد ملتجی، مهری شمس، زهرا باقری، علی موسوی و صالح موسویان بازیگران این فیلم سینمایی هستند. ملودرام «پدرانمان» داستان جان فشانی و دلیری سه رزمندهای را روایت میکند که در دوران دفاع مقدس حضور فعالی داشتهاند و با یکدیگر عهد و پیمان میبندند و بعد از جنگ نیز هر کدام به سرنوشتی دچار شدهاند. آنچه میخوانید گفتوگو با عوامل این فیلم سینمایی است.
محمد قنبری کارگردان فیلم سینمایی «پدرانمان» با شرکت در دورههای انجمن سینما جوان مشهد در سال ۱۳۷۸ وارد عرصه فیلم سازی شده و تاکنون کارگردانی چند فیلم از جمله «قاب زمان»، «ناواضح»، «کیف چرمی» و «در جست وجوی تاریکی» را برعهده داشته است. او به مدت چندین سال در خارج از ایران زندگی کرده و مستند «به اسم یک مهاجر» را در کشور ترکیه ساخته است.
قنبری درباره تولید فیلم «پدرانمان» در شهر مشهد گفت: من بیست سال دور از شهر مشهد بودم و بعد از چندین سال تصمیم گرفتم تا در این شهر فیلم بسازم، ابتدا فیلم «ناواضح» را در اینجا با همکاری جمعی از هنرمندان مشهدی ساختیم که حضور خوبی در جشنوارههای مختلف داشت و بعد از آن تصمیم گرفتیم که فیلم دیگری را نیز در مشهد بسازیم.
وی افزود: ظرفیتهای خوبی در شهر مشهد وجود دارد که باعث شد به این فکر بیفتیم تا دوباره در این شهر فیلم بلند بسازیم. در مشهد لوکیشنهای زیادی برای فیلم برداری وجود دارد و به نسبت تهران مسافتها کمتر است. در اینجا راحتتر میتوان به مقصد رسید و این موضوع برای فیلم سازی یک مزیت مهم محسوب میشود. قنبری خاطرنشان کرد: هدفم این بود که در «پدرانمان» از لوکیشنهای مختلفی استفاده کنم که مشهد با آنها بیشتر معرفی میشود.
اکنون مشهد نسبت به بیست سال گذشته تغییر کرده و ظرفیتهای زیادی به این شهر اضافه شده است و از همه مهمتر بازیگران باانگیزه بسیاری در این شهر وجود دارد که باید از این نسل جوان و علاقهمند حمایت شود. این کارگردان با اشاره به داستان فیلم «پدرانمان» گفت: برای نوشتن این فیلم نامه از دوستان زیادی مشاوره گرفتم و انگیزه من برای تولید این فیلم، بیان رشادت و دلیری آدمهایی است که در دوران دفاع مقدس برای میهن ازخودگذشتگیهای بسیاری کردهاند، در حقیقت داستان این فیلم درباره سه رزمندهای است که با یکدیگر عهد و پیمان میبندند و میراثی را بر جای میگذارند که در واقع این عهد وپیمان و میراث سنبلی است که به نسل امروز میرسد.
ابوالفضل عسگری، تهیه کننده فیلم «پدرانمان» بیان کرد: نزدیک به دوسالی است که وارد عرصه فیلم سازی و تهیه کنندگی شدهام و دوست داشتم تا اولین فیلم سینمایی بلندم را در مشهد بسازم، زیرا فیلم سازی در جوار حرم حضرت رضا (ع) به کارمان برکت بیشتری میدهد. وی افزود: وقتی که برای تولید فیلم «پدرانمان» و انتخاب لوکیشنهای فیلم به شهر مشهد آمدم، متوجه شدم که در این شهر چقدر ظرفیتهای هنری بسیار خوبی وجود دارد که تاکنون از آن استفاده نشده است و البته یکی از هدفهای ما این بود تا بتوانیم از بازیگران خوب مشهدی در این کار استفاده کنیم، چرا که معتقدم نباید فرصتها را از بازیگران خوب گرفت.
عسگری با اشاره به اینکه ساخت «پدرانمان» یک کار فرهنگی است، بیان کرد: اولویت ما بیشتر تولید یک پروژه سینمایی درباره زندگی افرادی است که در روزگاری از تاریخ این مملکت، فداکاریهای بسیاری کردهاند. وی همچنین درباره مشکلات تهیه کنندگی در شهر مشهد گفت: در این شهر برخی از بازیگران، ذهنیت خوبی نسبت به تهیه کنندهها ندارند و شاید این موضوع به رفتارهای غلط برخی از تهیه کنندهها برمی گردد و همین نیز باعث شده تا برخی از بازیگران در خصوص پرداختیها احساس نگرانی کنند.
مهدی امینی خواه بازیگر این پروژه سینمایی نیز در ادامه گفت: بارها در پروژههای سینمایی شهر مشهد حضور داشتهام و این شهر هنرمندان بسیار مطرحی دارد.
وی با اشاره به اینکه هنر، مختص شهر خاصی نیست و در همه جای ایران هنرمند وجود دارد، خاطرنشان کرد: در ایران اقلیم متفاوتی داریم و این موضوع برای فیلم سازی فرصت بسیار خوبی است.
مشهد ظرفیتهای هنری خوبی دارد و باید به این موضوع توجه شود. خیلی از فیلم سازان به دلیل وجود بارگاه امام رضا (ع) و فیلم برداری از این لوکیشن به مشهد سفر میکنند و این شهر از نظر فیلم سازی دارای اهمیت است و کار در مشهد دیده میشود.
امینی خواه افزود: من در ژانرهای مختلف سینمایی و تلویزیونی حضور داشتهام ولی همیشه از بودن در نقشهای کلیشهای متنفر بودهام و معتقدم بازیگری توانمند است که بتواند در نقشهای مختلفی حضور داشته باشد.